تو،مگه چندسالته؟

روزی ۸ لیوان آب بخور،

‏روزی یک ساعت ورزش کن،

‏روزی ۱۰ صفحه کتاب بخون،

‏هر روز صبح skin care انجام بده،

‏یکم عطر بزن به خودت برس،

مدیتیشن کن ورودی ذهنتو کنترل کن،

افراد منفی زندگیتو بنداز دور،

برنامه ریزیای کوتاه انجام بده،

یکم از احساساتت بنویس،

‏برو بیرون، مسافرت؛ بهاره ها.

‏حواست باشه به خودت، مگه همش چند سالته؟

‏انقدر فکرنکن، میگذره و از پسش برمیای.

تمرینات روحیه سازی

این روتین رو انجام بده اگه میخوای...

* با خودت و دیگران دوست باشی :

مدیتشین کن.

به کسی که دوسش داری زنگ بزن.

افکارتو بنویس.

* اعتماد به نفس داشته باشی :

هر روز تختتو مرتب کن.

لباسی که دوسش داری بپوش.

به خودت تلقین مثبت کن

* به ذهنت استراحت بدی :

ذهنتو از هر چیز خالی کن.

یه فصل از کتابتو بخون.

برو پیاده روی.

* تمرکز داشته باشی :

آب بخور.

لیست کارهایی که باید انجام بدی درست کن.

2ساعت به گوشیت دست نزن.

* برای خودت وقت بذاری :

تنها برو بیرون وقت بگذرون.

آهنگ گوش بده.

برای خودت قهوه یا چایی درست کن

* سالم تر باشی :

حرکات کششی انجام بده.

برو بیرون تا آفتاب بهت بخوره.

بدنتو تکون بده (رقص یا ورزش)

از اینکه آدم بهتری شدی،متشکرم

نه سیخ بسوزه، نه کباب

📖 ضرب المثل

نه سیخ بسوزه نه کباب

شجاع ‌السلطنه پسر فتحعلی ‌شاه، زمانى حاکم کرمان بود. او در آنجا متوجه شده بود که ترکه‌ های نازک انار می‌توانند نقش سیخ کباب را ایفا کنند. و کباب بر سیخی که چوبش انار باشد خوشمزه ‌تر هم می‌شود.

بدین جهت پخت کباب با چوب انار را باب کرد که در کرمان به «کباب حسنی» معروف شد؛ و حاکم وقتی میل کباب داشت به نوکرها میگفت: طوری کباب را بگردانید که نه سیخ بسوزد نه کباب.

این دستور او بعدها ضرب‌المثل شد و در واقع مصداق همان اعتدال است که این روزها ورد زبان این و آن شده است.

قضاوت

مسئولین یک مؤسسه خیریه متوجه شدند که وکیل پولداری در شهرشان زندگی می‌کند و تا کنون حتی یک دلار هم به خیریه کمک نکرده است. پس یکی از افرادشان را نزد او فرستادند.

مسئول خیریه: آقای وکیل ما در مورد شما تحقیق کردیم و متوجه شدیم که الحمدالله از درآمد بسیار خوبی برخوردارید ولی تا کنون هیچ کمکی به خیریه نکرده‌اید. نمی‌خواهید در این امر خیر شرکت کنید؟

وکیل: آیا شما در تحقیقاتی که در مورد من کردید متوجه شدید که مادرم بعد از یک بیماری طولانی سه ساله، هفته پیش درگذشت و در طول آن سه سال، حقوق بازنشستگی‌اش کفاف مخارج سنگین درمانش را نمی‌کرد؟

مسئول خیریه: (با کمی شرمندگی) نه، نمی‌دانستم. خیلی تسلیت می‌گویم.

وکیل: آیا در تحقیقاتی که در مورد من کردید فهمیدید که برادرم در جنگ هر دو پایش را از دست داده و دیگر نمی‌تواند کار کند و زن و ۵ بچه دارد و سال هاست که خانه نشین است و نمی‌تواند از پس مخارج زندگیش برآید؟

مسئول خیریه: (با شرمندگی بیشتر) نه ، نمی‌دانستم. چه گرفتاری بزرگی ...

وکیل: آیا در تحقیقاتتان متوجه شدید که خواهرم سال هاست که در یک بیمارستان روانی است و چون بیمه نیست در تنگنای شدیدی برای تأمین هزینه‌های درمانش قرار دارد؟

مسئول خیریه که کاملاً شرمنده شده بود گفت: ببخشید. نمی‌دانستم اینهمه گرفتاری دارید ...

وکیل: خب حالا شما چطور انتظار دارید به خیریه شما کمک کنم؟

ما زنده به آنیم که آرام...

💭 اینکه بری جلوی اینه وایستی و با خودت تکرار کنی که "من خیلی آدم خوشحالی هستم!"، حقیقتا هیچ اثر خاصی رو بهتر شدن حالت نخواهد داشت. اگه دنبال عوض شدن حال و احوال و "کاهش شدت خلق منفی" تو این زندگی پر رمز و رنج می‌گردی،

📌 از امروز یه وقتی واسه خودت بذار و لطفا

بزن بیرون از تنهایی...!

📌 روابط نخ اتصال ما با دنیا هستن و هرچی قوی‌تر، معنادارتر و عمیقتر، همونقدر دنیا به چشم‌مون قشنگ‌تر و زندگی خواستنی‌تر. پس با بیرون زدن از تنهایی و سرمایه‌گذاری روی آدم‌های امن زندگی، نخ اتصالت با دنیا رو مستحکم‌تر کن.

حال خوب مسریه!

📌 حال آدم‌ها سرایت پذیره و همونطور که حال بد عین ویروس جریان پیدا می‌کنه، حال خوب هم جریان سازه. بررسی کردن دیدن اعمال محبت آمیز کوچکی که لبخند به لب آدم‌ها میاره حال خودت رو هم خوب می‌کنه. پس از دستت براومد کاری راه بنداز که واسه حال خودت هم خوبه

ما زنده به آنیم که آرام...

📌 انتظار یه زندگی بدون مشکل نداشته باش، زندگی بدون مشکل فقط تو رویاهاست. به جاش انتظار زندگی با مشکلات خوب رو داشته باش، چون چالش‌ها موج‌هایی هستن که کشتی زندگی رو از گل در میارن. پس اگه دنبال حال خوبی، واسه خودت چالش بتراش. مثل چالش یادگیری.

به دنبال معنا باش، جویبار حوادث جاری‌ست!

📌 واقعیت اینه که زندگی آسون‌تر نمیشه، ماییم که محکوم به تاب‌آورتر شدنیم و برای تاب آوری هم باید به معناها چنگ بزنیم. پس بگرد ببین معنای زندگی‌ت تو چی خلاصه میشه!، همون رو بگیر و وارد عمق شو.

نقطه قوت و ارزش‌ها!

📌 دکتر سلگیمن تو مطالعاتش متوجه شد که شادترین آدم‌ها افرادی هستن که نقطه قوت‌شون (مثلا پشتکار) رو می‌شناسن و از اون در راستای ارزش‌هاشون(مثلا خانواده) استفاده می‌کنن و چیزی رو خلق می‌کنن که از دیدنش حالشون عوض میشه (مثلا تلاش برای ارتقا جایگاه خانواده

مراقبه

مراقبه در اصل یعنی مراقب بودن.

شما می توانید هر لحظه بدون اینکه در حالت خاصی قرار بگیرید مراقبه کنید مثلا با یک حبه انگور که به دهان می گذارید تمام توجه خود را به ان برده وروی ان متمرکز شوید به مزه طعم ان به درشتی دانه ای که به کام خود گذاشتید وبه تمام جزء یات ان متمرکز شوید فقط به هما یک چیز فکر کنیددر لحظه باشیدنه به آینده و نه به گذشته فقط به همان یک کاری که انجام میدهید فکر کنید .نگذارید ذهنتان به چیزی جز آنچه انجام میدهید فکر کند.

برای مراقبه سوژه خاص لاز م نیست بلکه تمرکز ومهار کردن ذهن تنها لازم است

شما می توانید از زمان کوتاه شروع به مراقبه کنید وبه مرور انرا افزایش بدهید آن وقت لذت زندگی را حس خواهید کرد.

مدیتیشن ؟

ﻣﺪﯾﺘﯿﺸﻦ ﭼﯿﺴﺖ؟

ﻣﺪﯾﺘﯿﺸﻦ ﺑﻪ ﻣﻌﻨﺎﯼ ﻣﺘﻤﺮﮐﺰ ﮐﺮﺩﻥ ﺫﻫﻦ ﺍﺳﺖ . ﺍﯾﻦ ﺗﻤﺮﮐﺰ ﻣﯿﺘﻮﺍﻧﺪ ﺑﺮ ﺭﻭﯼ ﯾﮏ ﺻﺪﺍ، ﻋﺒﺎﺭﺕ ﯾﺎ ﺩﻋﺎ، ﺷﺊ، ﺗﺼﻮﯾﺮ، ﺁﮔﺎﻫﯽ ﺍﺯ ﺧﻮﯾﺸﺘﻦ، ﻧﺤﻮﻩ ﺗﻨﻔﺲ، ﻓﺮﺍﺋﺾ ﺩﯾﻨﯽ ﻭ ...ﺻﻮﺭﺕ ﮔﯿﺮﺩ . ﻫﺪﻑ ﺍﺯ ﺍﯾﻦ ﮐﺎﺭ ﺁﮔﺎﻫﯽ ﺍﺯ ﻟﺤﻈﻪﺣﺎﻝ، ﺭﺳﯿﺪﻥ ﺑﻪ ﺁﺭﺍﻣﺶ، ﻭ ﮐﺎﻫﺶ ﺍﺳﺘﺮﺱﺍﺳﺖ . ﻣﺪﯾﺘﯿﺸﻦ ﻣﻮﺟﺐ ﺍﺭﺗﻘﺎﯼ ﺷﺨﺼﯿﺖ ﻭ ﺭﺷﺪ ﺭﻭﺣﺎﻧﯽ ﻭ ﻣﻌﻨﻮﯼﻣﯽﺷﻮﺩ.

ﻫﺪﻑ ﺍﺯ ﻣﺪﯾﺘﯿﺸﻦ :

ﻣﺪﯾﺘﯿﺸﻦ ﻣﯽ ﺗﻮﺍﻧﺪ ﺑﻪ ﺁﺭﺍﻣﺶ ﺍﻓﺮﺍﺩ ﺩﺭ ﺍﺳﺘﺮﺱ،ﺑﻪ ﺣﻔﻆ ﺳﻼﻣﺘﯽ ﻭ ﺑﻪ ﺑﻬﺒﻮﺩﯼ ﺑﯿﻤﺎﺭﺍﻥ ﮐﻤﮏ ﮐﻨﺪ. ﮐﺴﺎﻧﯽ ﮐﻪ ﻣﺪﯾﺘﯿﺸﻦ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺻﻮﺭﺕ ﻣﺮﺗﺐ ﺍﻧﺠﺎﻡ ﻣﯽ ﺩﻫﻨﺪ، ﻫﻢ ﮐﻤﺘﺮ ﺩﭼﺎﺭ ﺍﺿﻄﺮﺍﺏ ﻭ ﺍﻓﺴﺮﺩﮔﯽ ﻣﯽ ﺷﻮﻧﺪ ﻭ ﻫﻢ ﺷﺎﺩﻣﺎﻧﯽ ﻭ ﺭﺿﺎﯾﺖ ﺑﯿﺸﺘﺮﯼ ﺍﺯ ﺯﻧﺪﮔﯽ ﺩﺍﺭﻧﺪ . ﻣﺪﯾﺘﯿﺸﻦ ﺁﺭﺍﻣﺶ ﻋﻤﯿﻘﯽ ﺍﯾﺠﺎﺩ ﻣﯽ ﮐﻨﺪ ﮐﻪ ﺩﺭ ﺁﻥ ﺍﺣﺴﺎﺱ ﺗﻮﺍﺯﻥ ﻭ ﺗﻌﺎﺩﻝ ﻓﮑﺮﯼ

ﺧﻮﺍﻫﯿﺪ ﮐﺮﺩ . ﺩﺳﺘﺎﻭﺭﺩ ﺍﯾﻦ ﺗﻌﺎﺩﻝ ﻓﮑﺮﯼ ﺍﻓﺰﺍﯾﺶﺑﺼﯿﺮﺕ، ﺍﺭﺗﻘﺎﯼ ﺍﻓﮑﺎﺭ، ﻭ ﺧﻮﻧﺴﺮﺩﯼ ﺩﺭ ﺑﺮﺧﻮﺭﺩ ﺑﺎ ﻣﺸﮑﻼﺕ ﺍﺳﺖ . ﺁﺭﺍﻣﺶ ﻭ ﺧﻮﺩ ﺷﻨﺎﺳﯽ ﺑﯿﺸﺘﺮ ﻭ ﭘﺬﯾﺮﺵ ﺑﻬﺘﺮ ﺩﯾﮕﺮﺍﻥ ﺭﻭﺍﺑﻂ ﺍﺟﺘﻤﺎﻋﯽ ﺭﺍ ﻧﯿﺰ ﺩﮔﺮﮔﻮﻥ ﻣﯽ ﮐﻨﺪ . ﻣﺪﯾﺘﯿﺸﻦ ﺑﺎ ﺍﯾﺠﺎﺩ ﺷﺮﺍﯾﻂ ﺭﻫﺎﯾﯽ ﺍﺯ ﺍﺳﺘﺮﺱ ﻣﯽ ﺗﻮﺍﻧﺪ ﺑﻪ ﮐﺎﻫﺶ ﻋﻼﺋﻢﺑﺴﯿﺎﺭﯼ ﺍﺯ ﺑﯿﻤﺎﺭﯾﻬﺎ ﮐﻤﮏ ﮐﻨﺪ

یک کارگر کاری را در ۲۰ روز

یک کارگر کاری را در ۲۰ روز و کارگر دیگر همان کار را در ۳۰ روز انجام می دهد.اگر آن دو با هم کار کنند ،کار در چند روز تمام می شود؟

من برای حل این مسئله از دوست خوبم "زیگپ" کمک گرفتم و زیگپ حل مسئله را اینگونه برایم تشریح کرد:

برای حل این مسئله، ابتدا باید معادله‌ای برای سرعت کار کردن هر کارگر بسازیم. فرض کنید که سرعت کارگر اول را با X و سرعت کارگر دوم را با Y نشان دهیم.

با توجه به این که اولین کارگر کار را در 20 روز انجام می‌دهد، می‌توانیم بگوییم که سرعت کارگر اول برابر یک بیشتر از 1/20 (1/تعداد روز) است: X = 1/20

همچنین، با توجه به این که دومین کارگر کار را در 30 روز انجام می‌دهد، می‌توانیم بگوییم که سرعت کارگر دوم برابر یک بیشتر از 1/30 (1/تعداد روز) است: Y = 1/30

حالا با هم کار کردن هر دو کارگر، سرعت کلی کار از جمع سرعت هر دو کارگر به دست می‌آید:

سرعت کلی = X + Y = 1/20 + 1/30 = (3 + 2)/60 = 5/60 = 1/12

با توجه به این که سرعت کلی کار برابر 1/12 است، زمانی که هر دو کارگر باهم کار می‌کنند برابر 12 روز است. پس کار در 12 روز تمام خواهد شد.

شما دوستان عزیز با این مسئله چگونه کنار آمدید؟

لینک چند کتابخانه دیجیتال فارسی

به طور کلی، در ایران چندین کتابخانه آنلاین فارسی وجود دارد که به شما امکان دسترسی به کتاب‌ها و منابع فارسی را می‌دهند. در زیر، تعدای از کتابخانه‌های آنلاین فارسی را برای شما معرفی می کنم:

1. کتابخانه ملی ایران:

وبسایت رسمی کتابخانه ملی ایران (www.nlai.ir) امکان دسترسی به مجموعه‌های کتابخانه ملی را فراهم می‌کند. این کتابخانه منبع غنی از کتاب‌ها، مقالات و منابع دیگر در حوزه‌های مختلف است.

2. کتابخانه دیجیتال فارسی:

این کتابخانه (www.farsi-digitallibrary.ir) منابع فارسی را در قالب کتاب‌های الکترونیکی ارائه می‌دهد. می‌توانید به صورت رایگان کتاب‌ها را بخوانید یا در صورت تمایل، عضویت ورودی را خریداری کنید.

3. کتابخانه فرهنگستان علوم:

وبسایت کتابخانه فرهنگستان علوم (www.farhangestan-ensani.org) دسترسی به مجموعه کتاب‌ها و نشریات فرهنگستان علوم را فراهم می‌کند. این کتابخانه بیشتر در حوزه‌های علوم انسانی و اجتماعی فعالیت می‌کند.

4. کتابخانه علمی دیجیتال:

این کتابخانه (www.sid.ir) به دسترسی به مجموعه‌های علمی و پژوهشی در حوزه‌های مختلف از جمله علوم پزشکی، مهندسی، کشاورزی و ... می‌پردازد.

5. کتابخانه دانشگاه‌ها:

بسیاری از دانشگاه‌ها در ایران کتابخانه‌های آنلاین خود را دارند که اعضای دانشگاه و عموم علاقه‌مندان می‌توانند به منابع آن دسترسی پیدا کنند. برخی از دانشگاه‌هایی که کتابخانه آنلاین فارسی دارند عبارتند از: دانشگاه تهران، دانشگاه شهید بهشتی، دانشگاه علم و صنعت ایران و دانشگاه علوم پزشکی تهران.

این تنها چند نمونه از کتابخانه‌های آنلاین فارسی هستند و هنوز کتابخانه‌های دیگری نیز وجود دارند که می‌توانید از آنها برای دسترسی به منابع فارسی استفاده کنید.

کتابخانه دیجیتال فارسی (www.farsi-digitallibrary.ir) عضویت رایگانی را ارائه می‌دهد. با عضویت در این کتابخانه، شما می‌توانید به صورت رایگان کتاب‌ها را بخوانید و دسترسی به منابع فارسی را بدست آورید. عضویت در سایت این کتابخانه به شما امکان می‌دهد تا از قابلیت‌های مختلفی مانند جستجوی پیشرفته، نشانه‌گذاری صفحات، ذخیره کتاب‌ها در لیست خوانده‌شده‌ها، و نظردهی به کتاب‌ها بهره‌برداری کنید.

در کتابخانه دیجیتال فارسی معمولاً امکان دانلود کتاب‌ها به فرمت PDF وجود دارد. پس از عضویت و ورود به حساب کاربری خود، می‌توانید کتاب‌های مورد نظر را پیدا کنید و در صفحه کتاب، گزینه‌ی دانلود را برای دریافت کتاب به فرمت PDF انتخاب کنید. با این حال، لازم به ذکر است که برخی از کتاب‌ها ممکن است به دلایل مالکیتی یا مجوز دانلود به فرمت PDF در دسترس نباشند.

۱۲/شهریور/۱۴۰۲

سید حمید موسوی فرد

خرمشهر_ایران

دوستت دارم به ده زبان زنده دنیا

عربی: أنا أحبك (Ana uhibbuka)

انگلیسی: I love you

ژاپنی: 私はあなたを愛しています (Watashi wa anata o aishiteimasu)

هندی: मैं तुमसे प्यार करता/करती हूँ (Main tumse pyaar karta/karti hoon)

چینی: 我爱你 (Wǒ ài nǐ)

مالزی: Saya cinta padamu

ایتالیایی: Ti amo

هلندی: Ik hou van jou

آلمانی: Ich liebe dich

فرانسوی: Je t'aime